MAŠINE ZA PROIZVODNJU ČOKOLADE

T8 TEMPERING MACHINE

T8 TEMPERING MACHINE ima sve Pomati atribute: grijani i termozapečaćeni rezervoar za čokoladu, digitalne i termozapečaćene temperaturne komande. Sa svojih 9 kg maksimalnog kapaciteta, ova mašina je idealan pomoćnik za male laboratorije čokolade i peciva.

Mašina ima u raznim veličinama i kapacitetima

Nagibni remen za enrobiranje

Enrobing belt

 

 

Topping Dispenser

Mašina dizajnirana da olakša nanošenje ukrasa i zrna na proizvode prelivene čokoladom.

 

Pretvorite svoju mašinu za tempriranje u LINIJA

 

275×175 o 275×135 mm Sistem za punjenje, doziranje i okretanje kalupa od polikarbonata, za čokolade, čokoladne pločice, napolitane itd. Može se kombinirati sa Pomati Tipper modelom kalupa za izradu šupljih oblika kao što su čokoladne čaše, školjke, Uskrs jaja itd.

Faza 1: toranj za punjenje kalupa 15 kom. kapacitet

Faza 2: doziranje čokolade sa pneumatskim ventilom u kombinaciji sa grijanom prilagodljivom pločom za doziranje. Rad sa ekranom osetljivim na dodir.

Faza 3: kontinuirana ili vremenski ograničena vibracija.

 

 

OSD 10

 

One Shot Depositor OSD-10 omogućava upravljanje proizvodnjom do 360 kalupa po satu ultra tankih, punjenih i prilagođenih oblika čokolade. Iz tog razloga, njegova jednostavnost upotrebe i optimizacija vremena proizvodnje mogu iznenaditi: brzo čišćenje omogućava promjenu formata u trenu.

 

OSM – utovarivač kalupa sa funkcijom predgrijavanja

 

Dizajniran za automatsko punjenje i predgrijavanje polikarbonatnih kalupa (175×275). Kalupi utovarnog tornja dovode traku do koraka predgrijavanja koji se ostvaruje pomoću četiri infracrvene lampe unutar poklopca. Mogućnost učitavanja ručno ili automatizirano spojeno na postojeće mašine. Brzinom i temperaturom grijanja upravlja se jednostavnom kontrolnom pločom.

 

Dostupno za:

One Shot Depozitor OSD-5

One Shot Depozitor OSD-10

 

Savršeno hlađenje nije samo pitanje temperature.

Ekspresno dizajniran i napravljen za hlađenje proizvoda kao što su čokoladna uskršnja jaja, kolačići i prekriveni slatkiši, POMATI-jev TUNEL ZA HLADENJE idealan je za zanatske i industrijske tvornice. Topli proizvod se transportnom trakom doprema u tunel, gde se hladi niskotemperaturnim prinudnim vazduhom. Rashladni sistem i transportna traka se aktiviraju ručnim rukovanjem kontrolnom pločom.

 

Prvi tunel Pomati u vertikalnoj verziji

Verticale Pomati: tunel u vertikalnoj verziji koji u samo 2m širine hladi koliko i tunel od 20m, uz 90% uštede na ukupnim dimenzijama. Verticale se može prilagoditi trenutnim proizvodnim linijama, smanjujući njihovo proširenje i povećavajući njihove performanse. Inovativni sistem hlađenja omogućava homogenu distribuciju hladnoće unutar komore. Recirkulacija vazduha u kombinaciji sa visokoefikasnom rashladnom jedinicom omogućava smanjenje potrošnje energije i nizak procenat vlažnosti. Motori bez četkica, kontrolirani servo pogonom, omogućavaju nesmetano rukovanje nosačima. Temperature i vremena hlađenja se mogu programirati preko ekrana osjetljivog na dodir. Jedinstveni dizajn omogućava instalaciju u otvorenim laboratorijama.

 

Za bilo koju vrstu laboratorija

Vitti, automatska mašina za doziranje za punjenje pralina, štanglica, makarona i tegli različitih viskoziteta.

Od mekanog tijesta moguće je napraviti kremšnite, eclere, macarons i druge vrste sitnih sipanih peciva.

Jednostavnost upotrebe, brzo čišćenje i brza promjena formata čine Vitti strojem pogodnim za bilo koju vrstu laboratorija.

 

Mašina je u potpunosti proizvedena od nerđajućeg čelika AISI 304. Pogodan za malu i srednju proizvodnju, idealan za čokoladne premaze za bademe, lješnjake, zrna kafe, lisnatu rižu i razne druge proizvode. Kapacitet do 8 ili 16 kg proizvoda po ciklusu rada. Mašina je opremljena toplotnom pumpom, za proizvodnju toplog i hladnog vazduha: hladan vazduh za bubrenje proizvoda u fazi grobiranja; vrući zrak, za zaglađivanje, sjaj i završno poliranje. Sa kontrolne table ekrana osetljivog na dodir možete podesiti temperaturu, brzinu i smer rotacije bubnja.

 

 

KOMPLETNE LINIJE ZA PROIZVODNJU

 

Cook-Matic je profesionalna mašina za tartlete. Cook-Matic vam omogućava da formirate i pečete tartlete od prhkog, slanog, prhkog i lisnatog testa. Spajanjem dva tanjira, Cook-Matic vam omogućava da dobijete tartlete različitih oblika i veličina spremne za punjenje i ukrašavanje po želji.

 

Cook-Matic, mašina za pečenje tartleta, jednostavna je za upotrebu: samo podesite željenu temperaturu, vreme potrebno za pečenje i pritisnite Start. Moguće je podesiti dvije različite temperature između gornje i donje ploče kako bi se osiguralo savršeno pečenje proizvoda.

Zvučni signal će vam reći kada je kuvanje završeno. Dobiveni proizvod će tada imati kvalitativne karakteristike i ukus domaće tartlete, ali uz znatno niže troškove proizvodnje.

 

CHECREMA je profesionalni kompaktni aparat za kuhanje kreme, savršen za pripremu male količine uvijek svježih proizvoda. Konačno ćemo svojim klijentima moći ponuditi najviši mogući kvalitet dramatično skraćivanjem vremena obrade. Zbog svog kompaktnog dizajna CheCrema postaje nezaobilazna mašina za upotrebu u pekarama, slastičarnicama i restoranima. Koristeći CheCrema, svi procesi su automatizirani i brži i lakši nego što su bili. Snage CheCrema: kompaktne veličine, niska potrošnja energije, precizna kontrola temperature, laka (korak po korak) procedura za postavljanje recepata, brzina miješalice podesiva preko invertera, prozirni poklopac za kontrolu proizvoda tijekom cijelog procesa, brze tipke za grijanje i potrošnja, precizna kontrola temperature, laka (korak po korak) procedura za postavljanje receptura, brzina miješalice podesiva preko invertera, prozirni poklopac za kontrolu proizvoda tokom cijelog procesa, brzi tasteri za zagrijavanje i konzerviranje krema.